Η Μαρία Στεργίου είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνειας (Έτος Αποφοίτησης – 2012). Είναι εξειδικευμένη Manual Therapist σε πρακτικές Mckenzie, Kalterbon, PNF και Dry Needling, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση του χρόνου θεραπείας  και την αποφυγή υποτροπών επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα αποκατάστασης.

Από το 2012 εως σήμερα έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια εντός κι εκτός Ελλάδος. Παράλληλα, έχει διδάξει ως εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΣ Κοζάνης καθώς και στο ΙΕΚ Κοζάνης (2013-2014).

Από το Σεπτέμβριο του 2015 εως σήμερα είναι ιδιώτης φυσιοθεραπεύτρια στο εργαστήριο φυσικοθεραπείας Ma.Ster Physio ώπου παρέχει καθημερινά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ασθενείς με μυοσκελετικές παθήσεις,αθλητικές κακώσεις, νευρολογικές κ.α. Η διαρκής ενημέρωση για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές είναι στις προτεραιότητές της, συμμετέχοντας  συνεχώς σε διεθνή συνέδρια, ενώ πολλές φορές καλείται σε αυτά ως ομιλήτρια προκειμένου να αναπτύξει θέματα που αφορούν το θεραπευτικό πλάνο που η ίδια χρησιμοποιεί. 

Λατρεύει τα ταξίδια,την άθληση και τη φύση.